top of page
Happy Children

Aanmeldstop Kind en Jeugd

Behandeling

Welkom bij Praktijk AVA. Bij Praktijk AVA bieden wij begeleiding aan kinderen, jongeren en jong volwassenen tot 23 jaar. Wij gaan graag met jou aan de slag zodat jij je weer sterker en krachtiger voelt. Wij werken persoonlijk en passen het behandeltraject op jou aan. We kijken wat bij jou past en wat jij nodig hebt. 

We starten altijd met een kennismakingsgesprek om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen. We luisteren goed naar de vraag die jullie hebben. We willen graag dat jullie je gehoord voelen en dat jullie tot je recht komen. Wij zijn er voor jou!

Werkwijze

WERKWIJZE & BEHANDELING

Bij je aanmelding wordt er telefonisch of via de mail contact met je opgenomen. We zullen je eerst bellen om met elkaar kennis te maken en te zien wat jij  nodig hebt. 

1. Een telefonische gesprek

Tijdens de intake wordt er verder in kaart gebracht waar je mee zit en hoe we je kunnen helpen. Aan het eind van de intakegesprekken wordt met jou bekeken hoe wij daar invulling aan gaan geven en maken we samen met jou een plan.

2. Intakegesprek

Tijdens de behandeling gaan we aan de slag. Er is voldoende afwisseling tussen een luisterend oor, oefeningen en opdrachten.  Wij spreken samen af om de hoeveel tijd het volgende bezoek plaats vindt. 

3. Behandeling

Het afsluitend gesprek is bedoeld om terug te blikken op de afgelopen periode. Om te zien wat er is gebeurd en te zien waar jij nu staat. Door het vast te leggen kun je altijd weer wat je terugkijken naar wat je hebt geleerd. 

4. Afsluitend gesprek

Blijf zelf bezig! Pas het geleerde toe thuis, bij jou op school, op je studie of je werk. Ontdek meer en meer wat jouw talenten zijn en waar jij goed in bent. Bouw aan jouw herinneringen!

5. Thuis

BEHANDELOVERZICHT

Waar loop je tegen aan?

Wij helpen kinderen die last hebben van depressieve klachten. Wij stimuleren een actieve leefstijl en help bij het verminderen van negatieve gedachten en het stimuleren van positieve gedachten.

DEPRESSIE

Ik voel me gespannen
     Ik schrik snel

Wij helpen kinderen die te maken hebben met een chronische ziekte, een aangeboren of niet-aangeboren aandoening.

Wij helpen kinderen door het leren omgaan met de aandoening en een weg te banen in de zoektocht naar acceptatie.

Lichamelijke aandoening

Ik heb nergens meer zin in
     Ik heb geen fut meer

ANGST

Wij helpen kinderen die last hebben van angstklachten. Hierbij leggen we de nadruk op het verminderen van dwangmatige handelingen, het verminderen van negatieve gedachten die de angst in stand houden, het stimuleren van positieve gedachten en we gaan actief aan de slag om angsten te doorbreken aan de hand van een actieve leefstijl.

Ik wil net zo zijn als anderen! Ik vind het zo lastig!
       Ik ben zo snel moe

Ik voel me nutteloos
       Ik doe er niet toe

Wij helpen kinderen om een positief zelfbeeld op te bouwen. Wij leggen de nadruk op het leren kennen van de eigen wensen en behoeften  en wij helpen kinderen om op een gezonde manier grenzen te leren stellen.

LAAG ZELFBEELD

Hier vind je alle klachten en problemen waar je bij ons terecht kan. Staat jouw klacht er niet tussen, dan zou het toch kunnen dat wij jou kunnen helpen. Neem in dat geval vrijblijvend contact met ons op.

VERGOEDING EN KOSTEN

Wat kost het?

Per 1 januari 2015 wordt de psychologische zorg aan kinderen en jongeren tot 18 jaar geregeld vanuit de Jeugdwet en ligt de uitvoering hiervan bij de gemeentes.

Na aanmelding wordt een PGB aanvraag ingediend.

Particulier

Per 1 januari 2015 wordt de psychologische zorg aan kinderen en jongeren tot 18 jaar geregeld vanuit de Jeugdwet en ligt de vergoeding van deze zorg bij de verschillende gemeentes. Wanneer je boven de 18 bent of om een andere reden geen aanspraak kan of wil maken op vergoeding vanuit de gemeente, is het ook mogelijk om de zorg (voor je zoon of dochter) particulier te regelen bij onze praktijk. Redenen hiervoor kunnen te maken hebben met het gevoel van privacy of wanneer er geen verwijzing voor de zorg uitgeschreven wordt. 

 

 Direct aan de slag 

Wachttijden worden geprobeerd te vermijden. Als je belt of mailt om een afspraak te maken, proberen we zo snel mogelijk een gesprek in te plannen. 

 Als je verhinderd bent 

Het kan gebeuren dat je onverhoopt verhinderd bent. Meldt dit telefonisch of per mail minstens 24 uur van te voren. Als ik je bericht minstens 24 uur vantevoren heb ontvangen wordt er geen rekening naar je opgestuurd.

Werkwijze
Hulpvragen
Kosten
Over
IMG-5069.jpg

Even voorstellen

DE BEHANDELAAR

Hoi, ik ben Tamar! Ik help jou graag verder om weer steviger en gelukkiger in het leven te staan. Of je nou worstelt met zelfvertrouwen, je ergens bang voor bent of je maakt een hele moeilijke periode door. Ik wil er graag voor je zijn. Door mijn jarenlange ervaring en persoonlijke levenservaring weet ik goed hoe ik jou verder kan helpen. 

Neem contact op of maak een afspraak

Heb je een vraag voor mij of wil je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek, dan kun je via het contactformulier contact met mij opnemen.​

Na ontvangst van je bericht, neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op. Op werkdagen probeer ik binnen 24 uur te reageren.

  • stefanie_crownofroses

Praktijk AVA

Locatie Venlo:

Kind- en Jeugd, Volwassenen

Sablones, Kaldenkerkerweg 20

Locatie Nijmegen:

Volwassenen

Riverland Health Centre,

De Biezen 1

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag

09:00 - 17:00

bottom of page